dimecres, 13 de març de 2013

Recerca de xarxes socials


-Què és una xarxa social?
És una estructura social, composta per individus anomenats "nodes", que estan lligats per un o més tipus d'interdependència.


 -Quines xarxes socials coneixes?(noms-imatges).

Facebook Facebook: És una xarxa social, i que pertany a la companyia privada Facebook, Inc.  La xarxa permet afegir gent com a amics i enviar-los missatges, compartir enllaços, fotografies i vídeos, entre d'altres coses. El Facebook va ser fundat inicialment per Mark Zuckerberg.


TuentiTuenti: És una xarxa social d'internet que només s'hi pot entrar amb invitació. Tuenti va ser llançada a finals de 2006 per Zaryn Dentzel, Félix Ruiz, Joaquín Ayuso, Adejemy i Kenny Bentley.
TwitterTwitter: És un servei que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters.


MYSPACEÉs un espai amb multitud d’aplicacions pels seus usuaris MySpace també incorpora un servei de descarrega de música.


Windows live Spaces: És un dels serveis que ofereix windows live com a plataforma per a blogs.

 -Com es poden classificar les xarxes socials?(Classificació). -Quines xarxes socials utilitzes diàriament i amb quines finalitats?
La que més utilitzo es el Facebook. Amb la finalitat de beure els comentaris diaris de les persones. -Avantatges-inconvenients de les xarxes socials.

AVANTATGES:


-Gràcies a les xarxes socials, és possible posar-se en contacte amb gent a la qual en la vida quotidiana no es podria accedir. Permeten establir relació amb persones de diferents sectors i països.
-Retrobament amb persones que coneixíem.
-Per trobar treball, algunes xarxes tenen aquesta opció.
-Fer contactes amb gent amb la que compartir idees i informació.
-Per evitar que es perdin amistats, per algun canvi de feina o de trasllat a altres ciutats

INCONVENIENTS:

 -Que la majoria de usuaris tenen configurat el seu perfil de manera que tot el món pot veure’l. D’aquesta manera, la privadesa pot veure’s en perill. És especialment rellevant en el cas dels menors.
-Les imatges que penges poden manipular-les
-La informació pot ser filtrada y poden passar multitud de coses.
-Pots convertir-te en addicta.
-La persona a la que et dirigeixes pot ser que no sigui la que et diu.


 

 -Ús de la prìvacitat de les xarxes socials.
 Les contrasenyes.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada